Un 65% dels catalans “ben informats” creu que amb la independència, a Catalunya es viuria millor

Aquesta afirmació es despren segons els resultats d'un estudi presentat aquest dijous, dia 16, a Barcelona per la Fundació Catalunya Oberta.
 
El treball va ser efectuat entre 400 persones definides com a ben informades, perquè llegeixen més d'un diari al dia, es connecten a Internet i participen en activitats cíviques.
 
D'aquest estudi se'n desprenen altres dades a destacar que estan en sintonia amb les últimes enquestes i estudis semblants que s'han publicat en els últims mesos:
 

[@more@]

Aquest estudi revela que una majoria del 64,6% dels catalans informats, dels catalans que es miren les notícies, que tenen curiositat, que s'informen, que tenen nocions d'economia, d'infraestructures, bàsicament d'aquells catalans amb cultura i que no son la classe de catalans que s'estan a casa mirant teleescobraria; un 64,6% d'aquesta classe de catalans considera, atenció!, que es viuria molt millor en una Catalunya Independent, i només un 11,7% considera que seria perjudicial.
 
 L'altra dada important a destacar, és que un 42,4% dels enquestats votaria a favor de la independència sense cap mena de reserva (si Catalunya fos membre de ple dret de la UE), i un 24,0% votaria a favor de la independència tot hi tenir certs dubtes. Això fa que un 66,4% dels catalans amb un cert nivell de cultura votaria a favor de la independència del nostre país.
 
Veient aquestes dades, que ens hem de preguntar? quines son les accions que s'haurien de dur a terme des de la prespectiva d'un independentista? jo ho tinc molt clar, s'ha d'acabar amb la cultura del conformisme, la cultura del consumisme malaltís i s'ha de potenciar la cultura, fomentar la participació ciutadana i potenciar l'anomenada societat civil, fent així que molts catalans s'adonin del que molts ja sabem,  que amb un país independent a catalunya es viuria millor, que espanya és un mal negoci i que aquesta uniò només serveix per espoliar els recursos d'uns per a gaudi dels mateixos quatre de sempre.
 
Així dons, ja ho sabeu! a fomentar els debats, la intelectualitat catalana, que la raò ens dona la raò (valgui la redundància) als independentistes! 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Un 65% dels catalans “ben informats” creu que amb la independència, a Catalunya es viuria millor

  1. Montse C. diu:

    Per a mi, és un tema de calaix de sastre.
    Aquest sistema polític a Espanya és arcaic i primitiu i l’únic que fa és limitar.

    Qui no voldria dependre de sí mateix i auto-governar-se adequadament???

Els comentaris estan tancats.