Sant Joan: Festa Nacional dels Països Catalans

Avui, dia 23 comencen les festivitats per celebrar el Sant Joan, el solstici d’estiu! L’autèntica festa nacional dels Països Catalans: petards, correfocs, falles del pirineu, fogueres i creencies màgiques arreu del territori nacional.

[@more@]

Aquesta nit els petards, els correfocs, les fogueres i les falles recorreran el país seguint una tradició antiga, molt antiga i molt nostrada. Els sopars en familia compartint les típiques coques de Sant Joan és una bona mostra del tarannà pròpi de la nostra terra, la rauxa (caracteritzada per els petards i el foc) i el seny (la familia, la responsabilitat) tornen a èsser cabdals del nostre caràcter.
Sant Joan s’acosta com un convit,
les ginesteres llencen l’or fi.

Joan Salvat-Papasseit
(Barcelona 1894

1924)

La gesta dels estels
(1922)

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.